TITANIC Perspresentatie10-05-2021

Home Forums MUSICALS TITANIC de musical TITANIC Perspresentatie10-05-2021

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #4738
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  Vandaag, 10-05-2021, vond in De Kom in Nieuwegein de perspresentatie plaats van TITANIC, de musical die vanaf 5 november 2021 te zien zal zijn in NL.
  De première vind plaats op 21 november 2021 in Almere.
  Na een corona-sneltest voor alle aanwezigen heette producent Hans Cornelissen iedereen van harte welkom in de foyer van het theater. De cast bestaat uit 25 mensen en 11 daarvan waren vandaag aanwezig.
  Hij kondigde aan dat vandaag werd gezien als een nieuwe start. De vernieuwde website is ook per vandaag gelanceerd: https://www.degraafencornelissen.nl/ Daarop is o.a. een showreel te zien met hoogtepunten uit de meer dan 50 producties die de Graaf & Cornelissen Entertainment in de afgelopen 18 jaar gemaakt hebben en ook de speeldata van Titanic zijn er te vinden.
  De musical Titanic is al eerder in NL uitgevoerd (in 2001), maar we zullen met een nieuwe versie verrast worden, want zoals Hans vertelde had de techniek niet stil gestaan in de afgelopen 20 jaar en er zal een verandering te zien zijn in tempo, de staging en muzikale veranderingen. De verhaallijn zal af en toe toegespitst worden op enkele personen die aan boord zijn van het enorme schip en van alle hoofdrollen zal er dan ook een solo (of duet) te zien en te horen zijn tijdens de uitvoering. Van alle personages is het echtpaar Strauss het meest opvallend.


  Helaas konden de première en de uitvoering vorig seizoen niet plaatsvinden i.v.m. de pandemie, maar dit seizoen kunnen we er allemaal wel van gaan genieten. Mede door het jaar uitstel was er ook een kleine – maar helaas noodzakelijke – wijziging in de cast i.v.m. andere verplichtingen van spelers. Zo zal Richard Spijkers de rol van Kapitein E.J. Smith op zich nemen, terwijl hier vorig jaar nog Paul Donkers voor gecast was.

  Tijdens de presentatie zouden er 2 solisten optreden en tot onze vreugde was ook René van Kooten daarbij, die de rol van de ontwerper Thomas Andrews op zich neemt. De andere solist was Brecht van Arnhem die de rol van Stoker Frederick Barrett op zich zal nemen.

  DE OPTREDENS:

  De Titanic vertrok op 10 april 1912 uit de haven van Southampton met bestemming New York en was het grootste, snelste en meest luxe passagiersschip wat er bestond in die tijd met aan boord 1301 passagiers en 941 bemanningsleden en zij maakten de grootste scheepsramp ooit mee met honderden doden als gevolg.

  De oude versie was erg grotesk en kan als rampenmusical bestempeld worden, deze versie wordt er meer ingezoomd op de mens en hun karakters zodat je meegezogen wordt in een “mini-wereld” met verschillende rangen en standen.
  – De derdeklaspassagiers waren de kansloze mensen die hoopten in de nieuwe wereld een beter leven te vinden.
  – De tweedeklaspassagiers waren mensen met een moeilijk leven die hoopten op verbetering in de nieuwe wereld.
  – De eersteklaspassagiers waren de luxe mensen, de happy few, die aan boord waren gekomen omdat ze de eersten wilden zijn en zich daar onderdompelden in de luxe weelde met o.a. de diningrooms en de ballrooms.

  Hoop, liefde, ambitie en de lelijke en mooie kant van de menselijke geest worden belicht in deze musical, zoals bv. de reder die al snel het schip wil verlaten en de hogere klasse die geen mensen uit de lagere klasse toe willen laten tot de reddingsboten. Hans Cornelisse vermeldde dat het een soort Agatha Christie-types zijn die zijn ingescheept op de Titanic en dat zorgt ook voor de nodige humor. Daaraan is de epische muziek toegevoegd en hierdoor werd het voor deze producenten zo’n aantrekkelijk project.

  Titanic is de grootste reizende musical van het seizoen. Zo is deze musical voor velen bereikbaar met een grote cast en een groot live orkest en crew, wat inhoudt dat er zo’n 50 mensen meereizen om deze musical door het land te kunnen laten zien. Deze versie is enigszins vergelijkbaar met de Engelse vernieuwde versie, maar is ook verrassend vernieuwend en theatraal.

  Interview & bedankje Richard Spijkers en René van Kooten

  Naast de optredens hebben we ook videobeelden van onze interviews die we afgenomen hebben met Richard Spijkers (Kapitein E.J. Smith) en René van Kooten (Thomas Andrews, de ontwerper van de Titanic).

  INTERVIEWS:
  (door Marloes/Marijke)

  Foto’s: ©Marloes Jaket
  Video: ©Marijke Stuurman


  Foto: ©Roy Beusker

  De CAST van Titanic:
  DE BEMANNING:
  Kapitein Edward J. Smith – Richard Spijkers
  William Murdoch (1e officier) – Mark Roy Luykx
  Charles Lightoller (2e officier) – Rolf Koster
  Hofmeester Henry Etches & Herbert Pitman – Dennis Willekens
  Joseph Boxhall (4e officier) – Pepijn van Bokhoven
  Steward Andrew Latimer – Sjoerd Oomen
  Marconist Harold Bride – David van den Tempel
  Frederick Fleet – Jordy van Loon
  Orkestleider Wallace Hartley – Martijn Vogel
  Joseph Bell – Victor Marinus
  Stoker Frederick Barrett – Brecht van Arnhem
  Maid – Melise de Winter
  Maid – Sophie van Lent
  EERSTEKLASPASSAGIERS: 
  Thomas Andrews – René van Kooten
  J. Bruce Ismay – Marijn Brouwer
  Isidor Straus – Han Oldigs
  Ida Straus – Mariska van Kolck
  TWEEDEKLASPASSAGIERS:  
  Alice Beane – Wieneke Remmers
  Edgar Beane – Marcel Visscher
  Charles Clarke – Martijn van Voskuijlen
  Caroline Neville – Julia Berendse
  DERDEKLASPASSAGIERS:
  Kate Mc Gowan – Linda Verstraten
  Jim Farrell – Alexander Boone
  Kate Murphy – Eva van Kalsbeek
  Kate Mullins – Juliëtte van Tongeren
  REGIE:
  Paul van Ewijk

  *In augustus bleek dat er een kleine castwissel heeft plaatsgevonden. De rol van Isidor Straus zou gespeeld worden door Bert Simhoffer, die ook bij de perspresentatie aanwezig was.
  Dit is echter nu gewijzigd en deze rol zal gespeeld gaan worden door Han Oldigs.

   

  #4739
  Karen
  Deelnemer

  Wat een heerlijk verslag, Marijke en wat heb je het weer mooi gemaakt! :good:
  Ik ken Richard Spijkers, die de rol van de kapitein gaat spelen niet, maar wat een leuk interview, altijd weer fijn om nieuwe acteurs te zien. Hij komt heel enthousiast over en ziet er ook al een beetje uit als de kapitein (die iets langere baard helpt daarbij zeker)!

  Wat ik niet wist was, dat René ooit aangenomen was als Frederick Barrett.. die rol ging daarna dus naar Danny de Munk, leuk weetje! Ik ben wel heel blij dat René gekozen heeft voor de ‘rol in de schaduw’ bij Aida, dat was mijn eerste kennismaking met hem.. mooi dat de cirkel dan toch weer rond is nu.

  Ik heb wel weer heel erg veel zin in een grote voorstelling en met, zoals hij het zegt, ‘grote cast, live orkest en volle zalen’. Ik vond de 1e productie in 2001 heel indrukwekkend, zeker voor die tijd was het technisch heel mooi gemaakt. Ik ben heel benieuwd hoe ze het nu anders gaan doen qua techniek en wat ik leuk vind, is dat de personages meer afzonderlijk belicht gaan worden.

  He kaartje is al binnen, zin om met elkaar deze voorstelling te gaan zien! :yahoo:

  #4740
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  Richard Spijkers was us Javert en JVJ in Les Mis en speelde ook de harde ploegbaas van de meisjes in de fabriek.

  #4746
  Josephine
  Deelnemer

  Wat een heerlijk enthousiast en uitgebreid verslag. Hele leuke interviewtjes, enthousiaste sprekers. Leuk gemonteerd! Prachtige foto’s, leuke cast!

  Leuk gedaan,  dames!! :yahoo:

  #4750
  MarloesJ
  Deelnemer

  Wat was dit weer een fijne middag om bij te zijn!  2 voorproefjes aan liedjes, en wat een mazzel dat René er 1 van deed!

  Mooi verslag! De interviews waren heel leuk om te doen :yahoo: .  Goed gemonteerd Marijke :yes:

  Hoop dat iedereen hier door het verslag, de interview’s en de foto’s zin hebben om te gaan. Het is een reizende musical dus ook vast ergens bij jou in de buurt.  Laat je meevaren op de gebeurtenissen op de Titanic. Diepgang van de personages dit keer en geen Leonardo die de hoofdrol opeist B-)

  Oja, live orkest, ook altijd fijn! :heart:

   

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.