Zodiac première 05-07-2021

Home Forums MUSICALS Zodiac première 05-07-2021

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #4818
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  Op maandag 5 juli 2021 was het zover: de lang verwachte première van Zodiac de musical. Buiten werd het publiek al verwelkomd door 4 gekleurde lopers en 4 dames in schitterende kostuums die de 4 elementen uitbeeldden: Water, Vuur, Lucht en Aarde. Ze liepen op stelten elk voor de ingang van hun eigen element. Een prachtig schouwspel.


  Testen voor toegang was gelukkig niet meer nodig en op de tickets stond alleen de tribune (water, vuur, aarde of lucht) en het personeel plaatste iedereen. Telkens per gezelschap en dan stoelen ertussen vrij houden. Eigenlijk kan je het op alle tribunes goed zien, maar onze voorkeur heeft toch “Water” i.v.m. het beste overzicht op alles (en René) haha.

  Voor aanvang hebben we de toi nog uit kunnen reiken aan René. Hij kreeg o.a. het boek Als je naar de aarde komt, wat erg toepasselijk was i.v.m. de voorstelling ;-)  Gelukkig kon René even tijd vrijmaken, want achter de schermen was er nogal wat stress i.v.m. de première, maar het bleek zo’n fantastische uitvoering vanavond dat ze achteraf niet zo gespannen hoefden te zijn.

  Iedereen kreeg vooraf een gratis drankje aangeboden, wat mee mocht de zaal in. Er is geen pauze, dus ze spelen 2 uur achter elkaar door. De leden van de ‘administratie’ lopen voor aanvang door de zaal en ze zijn een grappige aanvulling, maar o wee als je je telefoon nog aan hebt staan. “vliegtuigstand!” roepen ze naar je. En als je je phone dichtdoet “Dat was maar net op tijd!” haha :good:

  Het was ook deze keer erg warm in de zaal. Aan de spelers was dat ook weer te zien, de koppies waren kletsnat van de inspanning en sommigen hebben echt een warm kostuum wat het nog eens extra pittig maakt. Zo heeft Dennis Willekens (de poortwachter) een wollen jas aan en een pruik op, de vluchtelingen hebben een warme deken als cape en René heeft een overhemd, gilet én colbertjasje aan. Qua spel leverde niemand iets in, maar wat zullen ze afgezien hebben. Respect.

  De voorstelling liep wederom als een trein. Er is hard gerepeteerd en dankzij de Try Outs voor publiek werden de puntjes op de i gezet. Ze speelden heel toepasselijk de sterren van de hemel. Tussendoor was er af en toe applaus (de voorstelling biedt daar tussendoor niet zoveel ruimte voor), maar toen Vlinder danste en de drones als een vlinder in de lucht boven haar dansten barstte de zaal spontaan los in een enorm applaus. Kippenvel ondanks de hitte, het was echt een lust voor het oog. Helaas viel er één drone uit de lucht en die viel in stukken op de grond. Een lid van de ‘administratie’ ruimde het snel op, zodat niemand erover kon vallen.

  De (hoofd)rollen zijn geweldig gecast. Iedereen past heel goed in het plaatje en de stemmen zijn erg goed. De rol van Frederik past René ook als een op maat gemaakte jas, we hebben er erg van genoten. Over (de pasvorm van) de kleding van de cast zijn wij af en toe niet zo te spreken, maar smaken verschillen. Soms is het ook zonde dat de ronde koepel voor een enorme galm zorgt, dat gaat af en toe ten koste van de verstaanbaarheid van de tekst. En er is véél tekst. Om het verhaal goed te begrijpen moet je echt focussen, maar er is zó veel te zien in, om en bovenin de zaal dat je af en toe oren en ogen tekort komt. De projecties bovenin de koepel zijn ook prachtig gemaakt. Tijdens een ‘vergadering’ zie je ook bovenin de koepel heel verrassend andere bekende (musical)koppies voorbij komen (Stanley Burleson, Wim Van Den Driessche, Cystine Carreon en Doris Baaten). Van de samenzang van de grote ensemble-groep konden we ook geen genoeg krijgen, het klinkt met elkaar zó mooi.

  Na het slotapplaus kwam Steven Roox het toneel op en vroeg de aanwezigen om te blijven zitten en te wachten op de cast die van de trap zou komen. Iedereen werd daarop getrakteerd op een flesje Prosecco en een glas om te toasten met de cast. De pers verzamelde zich hutje-op-mutje onderaan de trap en met het glas prosecco in de hand werd er door het publiek, samen met de cast, getoast op de zeer geslaagde première. Na de trap spoedde René zich eerst even naar z’n (oudste) dochter, die met haar moeder ook bij de première aanwezig was. Daarna was er tijd voor de pers, die zich ook op René stortte. De drukte na afloop was in de erg warme koepel i.p.v. buiten en was verre van corona-proof, maar niemand scheen er mee te zitten. Voor aanvang waren er prachtige programmaboeken uitgedeeld aan de genodigden zodat iedereen thuis nog heerlijk kon nagenieten van deze mooie voorstelling.

  Zodiac is een zeer geslaagde show, beslist de moeite waard om te gaan bekijken. De locatie, het verhaal, de cast, de live muziek. Overal is goed over nagedacht en heel mooi uitgewerkt.
  Mis het niet!

  Video van de slotscène/slotapplaus en de premièretrap:

  Foto’s: Wilke Schot
  Video en verslag: Marijke Stuurman

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.