Aïda 20 jaar, in concert

Home Forums OVERIGE OPTREDENS van/met René Aïda 20 jaar, in concert

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #4849
  Marijke
  Sleutelbeheerder


  In Aïda speelde René van Kooten de rol van Radames, waarmee hij doorbrak voor het grote publiek. Op 21 oktober 2001 was de première van Aïda en was René nog de alternate van Bastiaan Ragas. Toen Bastiaan echter Aïda zou verlaten om een hoofdrol te gaan spelen in de musical De 3 Musketiers mocht René zijn hoofdrol in Aïda overnemen. Dat betekende voor René zijn doorbraak bij het grote publiek.

  Ondanks de grote vraag van het publiek om een reprise van Aïda is deze er nooit gekomen. Wel nam René deel aan 2 Aida in concert-optredens in 2011 en 2012 en er werd een groots Aida in Concert optreden getoond in 2019 (waarbij helaas niemand van de originele cast optrad. Onbegrijpelijk…).

  Nu staat er opnieuw een Aïda in Concert op de agenda – exact 20 jaar na de première van de allereerste opvoering – en zal er gezongen worden door de originele cast. De kaartverkoop liep storm en de tickets waren binnen no time uitverkocht, dus zelfs na 20 jaar is Aïda nog erg geliefd.

  Aïda 20 jaar, in concert

  Precies 20 jaar geleden beleefde de musical Aïda zijn wereldpremière. Dit wordt gevierd met het jubileumconcert: Aïda 20 jaar, in concert. De originele Nederlandse cast zal voor het eerst in twintig jaar weer bij elkaar komen voor dit unieke concert  in Utrecht! De popmusical, met muziek van Elton John, werd meteen de meest succesvolle musical die er in jaren was geweest. Tijdens het concert zullen onder andere Leona Phillipo , Bastiaan Ragas, Antje Monteiro, Carolina Dijkhuizen, René van Kooten en de bekende muziek uit Aïda ten gehore brengen.

  In het circustheater in Scheveningen beleefde de popmusical Aïda op 21 oktober 2001 zijn Europese première in Nederland. Met muziek van Elton John, een script van Tim Rice en de vertaling van Martine Bijl (musical award winnaar) werd Aïda meteen dé meest succesvolle musical van de afgelopen 20 jaar. Met als bekroning de ANWB Kampioen-publieksprijs voor beste musical 2002. De voorstelling speelde van 21 oktober 2001 tot en met 3 augustus 2003. De musical trok maar liefst meer dan 1,2 miljoen bezoekers en won drie musical awards!

  De Uitvoerenden van Aïda 20 jaar in concert:
  Marleen van der Loo
  Thalita Angwarmasse
  Leona Philippo
  Kok Hwa Lie
  Peggy Sandaal
  Laurie Reijs
  René van Kooten
  Carolina Dijkhuizen
  Marlon Henry
  Linda Hibma
  Ben Cramer
  Maja Egter van Wissekerke
  Bobby June
  Eleanor Lejarde
  Robin van den Akker
  Hannah van Meurs
  Jeroen Luiten
  Ivo Chundro
  Monira McIntosh
  Rogier Komproe
  Joris de Beul
  Antje Monteiro
  Bastiaan Ragas

  Voorafgaand aan deze avond is er voor de uitvoerenden (en de pers) op 21 september 2021 een lunch georganiseerd.

  #4860
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  Beelden van de (pers)lunch op 21 sept. 2021.
  Musicalsites.nl maakte er een mooie reportage van:

  #4873
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  AIDA 20 JAAR IN CONCERT op 21-10-2021

  We hadden er (veel te) lang op moeten wachten, maar eindelijk was het dan zover:
  AIDA 20 JAAR IN CONCERT op 21-10-2021!
  Op deze datum, maar dan 20 jaar geleden, ging de musical Aida in première in het Circustheater. Wie had toen kunnen voorzien dat dit zo’n succesvolle productie zou worden met zoveel impact op de cast en het publiek, die maar liefst meer dan 1,2 miljoen bezoekers trok en bijna 2 jaar te zien was in Scheveningen tot aan die hele speciale laatste dag op 3 augustus 2003, waarop iedereen in het wit gekleed afscheid nam. Voor de die-hard fans is dit nog steeds een datum om even op internet met elkaar een herinnering op te halen aan Aida m.b.v. een foto, video of anekdote.


  In november 2011 en januari 2012 was er ook een Aida in concert geweest met o.a. René, Carolina en Antje. In 2019 is er ook een grote uitvoering geweest van Aida in Concert in het Autotron. Tot grote spijt van de fans van toen was dit met een totaal nieuwe cast. De tickets voor de concertantes in 2011 en 2012 waren binnen no time uitverkocht en ook dit jaar was dit weer het geval. Antje plaatste de aankondiging op Instagram en vanaf dat moment ging het nieuws als een lopend vuurtje rond bij de die-hard-fans die er allemaal bij móesten zijn. Nog voordat het iets later in Shownieuws bekend gemaakt werd liep de kaartverkoop al storm. Nadat de zaal uitverkocht was werd er gelukkig tijdens de perslunch bekend gemaakt dat er ook een matinee zou zijn. En die show liep ook al snel vol.
  En nu was het eindelijk zo ver, vandaag konden we het (weer) live meemaken!

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert – Compilatie van de optredens

  Vanaf de eerste noot ging er een zucht van herkenning door de zaal. Tijdens de begintune betraden de cast en het ensemble onder een oorverdovend applaus het toneel en liepen rond alsof ze in het museum rondliepen, net zoals in de beginscene van Aida. René liep heerlijk te knabbelen aan zijn vertrouwde appeltje. Tijdens de show nam het ensemble achterin het toneel plaats en aan de zijkanten van het toneel zaten op barkrukken (links) Bastiaan Ragas, Antje Monteiro, Marlon Henry en Peggy Sandaal en (rechts) René, Carolina Dijkhuizen, Marleen van der Loo en Ben Cramer. Bij de musici zat – net als in de jaren dat Aida speelde – Michiel Ballhaus aan de piano.

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert – Het gaat altijd over liefde/Moed wordt altijd beloond

  Antje opende met “Het gaat altijd over liefde” en uiteraard aansluitend Bastiaan met “Moed wordt altijd beloond” waarna Bastiaan een welkomstwoord toesprak.
  Aida won in 2002 de ANWB publieksprijs voor beste musical en vanavond bleek maar weer eens waarom. De prachtige muziek van Elton John en de heerlijke vertalingen van Martine Bijl (van het script van Tim Rice, ze won er een Musical Award mee) gleden heerlijk aan ons voorbij. De sfeer was magisch, de cast op het toneel zat te stralen, het ensemble was zeer enthousiast en af en toe betrapten we ze op het maken van enkele kleine danspasjes, die voor ons zo vertrouwd waren.

  De volgende nummers werden door deze solisten vertolkt:
  ANTJE Het gaat altijd over liefde
  BAS Moed wordt altijd beloond
  CAROLINA Vroeger is een verre ster
  BEN Bouw maar gauw een piramide
  MARLON & CAROLINA O, ik ken u
  ANTJE Mijn pakkie an
  RENE & CAROLINA Als schepen in de nacht
  MARLEEN & CAROLINA Mijn pakkie an (reprise)
  CAROLINA & PEGGY Dans van de mantel
  RENE, MARLON, ANTJE, CAROLINA Ik niet
  BAS & CAROLINA Verwarrend bestaan
  CAROLINA & PEGGY Gezegend Nubië
  ANTJE, BAS, CAROLINA Te ver gegaan
  CAROLINA Vergeet hem
  BEN, BAS, RENE Zo vader, zo zoon
  BAS De brief van Radames
  MARLON O, ik ken u (reprise)
  RENE & CAROLINA Ergens in de sterren
  ANTJE Ik weet het nu
  CAROLINA & RENE Verwarrend bestaan (reprise)
  BAS & CAROLINA Als schepen in de nacht (reprise)
  ANTJE Het gaat altijd over liefde (reprise)

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert – Dans van de mantel (matinee)

  Nadat Carolina vertelde dat er inmiddels een castlid en de vriendin van een castlid overleden waren en ook over de impact van de aanslagen op 11 september op de cast, die familie hadden in New York, vertelde ze dat iedereen vanaf dat moment één grote familie van elkaar geworden was. De aanslagen vonden plaats direct na de allereerste doorloop van de 1ste akte tijdens de repetities van Aida en daarom was Gezegend Nubië voor iedereen heel speciaal geworden. Toen het nummer daarna gezongen werd was iedereen enorm geroerd en rolden er wat traantjes zowel op als naast het toneel. Zó prachtig en aangrijpend tegelijk.

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert – Gezegend Nubië (matinee)

  Deze keer was er geen pauze om hier even van bij te komen, de show ging gelijk weer verder met het indrukwekkende “Te ver gegaan”.

  René was ook gevraagd om een anekdote over Aida te vertellen, maar daar waren er zó veel van dat hij er voor koos om het geweldige ensemble flink in het zonnetje te zetten. Zij kregen een welverdiend en oorverdovend applaus. Hij vertelde over zichzelf nog wel dat hij het gevoel had als puber bij Aida gekomen te zijn en volwassen de musical had afgesloten… ;)

  Er was een hele leuke en verrassende wending gegeven aan het nummer “Zo vader, zo zoon”. Ben Cramer speelde de rol van Zoser en gooide hierbij alles in de strijd. Ondanks het feit dat hij af en toe even moest spieken voor de tekst, wat hem met zijn 74 jaar uiteraard snel vergeven werd. In dit nummer speelden nu zowel Bas als René allebei zijn zoon(s). Het was een genot om mee te maken.

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert – Zo vader zo zoon (matinee)

  Uiteraard is van de totale cast na 20 jaar niet iedereen aanwezig geweest bij deze Aida 20 jaar In Concert, mede i.v.m. andere verplichtingen. Zo misten we bijv. Chaira Borderslee, Jeroen Phaff, Frans van Deursen en Leona Philippo, om er maar een paar te noemen. Op het toneel was echter de aanwezige cast en het ensemble zelfs na 20 jaar nog heel goed te herkennen na onze vele bezoeken, ook aan de artiestenuitgang waar de sfeer steevast heel goed was en waar altijd de nodige cadeautjes, grappen en grollen en anekdotes de ronde deden. Er zijn daar vele mooie herinneringen gemaakt.
  Ook op deze avond was de sfeer magisch te noemen. Bij de avondshow was het publiek zo mogelijk nóg enthousiaster tijdens de optredens en was de zaal echt tot aan de allerlaatste stoel bezet. De staande ovaties waren er ook en er werd ook dank uitgesproken en een luid applaus gegeven aan de Amonasro van toen, Felix Burleson, die ’s avonds in de zaal aanwezig was. Hij werd in het dankwoord ook geroemd voor zijn positieve energie.

  De Cast van AIDA 20 jaar In Concert:

  Carolina Dijkhuizen, Bastiaan Ragas, René van Kooten, Antje Monteiro, Marleen van der Loo, Thalita Angwarmasse, Kok-Hwa Lie, Peggy Sandaal, Laurie Reijs, Marlon Henry, Linda Hibma, Ben Cramer, Maja Egter van Wissekerke, Bobby June, Eleanor Lejarde, Robin van den Akker, Hannah van Meurs, Jeroen Luiten, Ivo Chundro, Monira McIntosh, Rogier Komproe, Joris de Beul en studenten van het NME

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert – ensemble Peggy Sandaal

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert – ensemble Robin van den Akker

  Na ruim twee uur genieten was het concert helaas voorbij. De nummers – die we allemaal nog letterlijk mee zouden kunnen zingen – zaten weer vers in ons hoofd en dat zou nog dagen zo blijven. Het was indrukwekkend en magisch. De sfeer, de optredens… het was allemaal nog mooier dan we ons voor konden stellen. Sinds 2003 wachten we al op een reprise, dus hopelijk komt (strenge) Disney met toestemming daarvoor en staat er – eindelijk – een producent op die dit waar zal gaan maken. We blijven duimen. Aida is tijdloos en prachtig, dit willen we zó graag weer beleven in de theaters.

  Na afloop ging de cast met elkaar heerlijk na borrelen op hun feestje in Tivoli en het publiek ging heel voldaan en blij naar huis. Deze concerten waren een groot succes voor iedereen.
  En voor herhaling vatbaar! (Mag dit elk jaar, please…)

  Onderstaan nog meer fragmenten uit de show met daarbij het verzoek deze NIET openbaar online te plaatsen. Niet alle links zijn openbaar en Disney is nogal streng, het zou echt zó jammer zijn als de vertoning daardoor verboden zouden worden… Nu kunnen we er nog even lekker met elkaar van (na)genieten.

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert – Bouw maar gauw een pyramide

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert – Ik Niet

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert – Ergens in de sterren (matinee)

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert – Schepen in de nacht (matinee)

  VIDEO: AIDA 20 Jaar In Concert -Ik weet het nu (matinee)

  VIDEO: AIDA 20 Jaar in Concert – Slotapplaus (matinee)

  *(Meer) foto’s volgen…

  #4880
  Karen
  Deelnemer

  Wat een heerlijke filmpjes, Marijke!! Wat hebben we met elkaar genoten van deze middag en avond, zo bijzonder en weer zo vaak kippenvel.. Het blijft bijzonder wat de musical Aïda met je doet. En inderdaad kende ik alles na 20 jaar nog letterlijk uit mijn hoofd, mede natuurlijk door de grijsgespeelde cd!

  Dank voor het uitgebreide verslag en de fijn video’s!  :heart:

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.