Magisch Zoetermeer en Wensbomen Route

Home Forums Nieuws & Media RENÉ VAN KOOTEN Nieuws Magisch Zoetermeer en Wensbomen Route

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #4912
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  MAGISCH ZOETERMEER

  Magisch Zoetermeer is een stichting die zich jaarlijks inzet voor een betoverende kerst in Zoetermeer. Magisch Zoetermeer is een samensmelting van het verleden met het hedendaagse, waar de hang naar betovering van weleer overheerst.

  Elk jaar in december wordt er alles aan gedaan om op verschillende manieren iedereen een hele fijne kerst te bezorgen. Het doel is dan ook om Zoetermeerders met elkaar te verbinden, klaar te staan voor de medemens en eenzaamheid onder ouderen in de stad tegen te gaan en te voor- komen.

  Inwoners van Zoetermeer  kunnen in december een kerstkaars kopen of doneren en een wens* uitbrengen voor een eenzame oudere.  De wensen-actie heeft het doel om Zoetermeerders samen te brengen, iets te betekenen voor de oudere medemens en eenzaamheid tegen te gaan of te voorkomen. Iemand bedanken, een hart onder de riem steken of iets schenken wat hard nodig is.

  MAGISCH DORP
  *Gezien het feit dat wij als organisatie momenteel door landelijke restricties bij evenementen niet meer dan 70 % bezoekers mogen toe laten op de event locatie hebben wij – met in het achterhoofd ook de oplopende besmettingen – besloten het evenement Magisch dorp te verplaatsen naar december 2022.
  Voor meer info zie: https://www.magischzoetermeer.nl/

  Voor Magisch Zoetermeer heeft René o.a. zijn medewerking verleend aan onderstaande video:
  (Klik op de volgende link): https://fb.watch/9T40gCKnme

  En ook met een optreden met een persoonlijke tint:

  -0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

  WENSBOMENROUTE

  Ook op andere manieren om elkaar wat warmte toe te dragen verleende René zijn medewerking, zoals bij de Wensbomenroute Osseveld-Woudhuis

  Via een wens toch dichter bij elkaar zijn. In Ossenveld-Woudhuis krijgt deze gedachte vorm met het uitstippelen van een wensbomenroute dwars door de wijk. Een initiatief van DenkTank Breed, die in samenwerking met de wijkraad – zeker in deze tijd – voor meer verbinding wil zorgen.


  Foto: © Kevin Hagens

  Na het warme succes van vorig jaar kon een vervolg op de wensbomenroute niet uitblijven. Na een oproep stellen meer dan twintig wijkbewoners hun tuin ter beschikking als wensbomenpunt.
  ,,Vorig jaar hadden wij ook een boom op de route’’, vertelt buurtbewoner Marcel Jongman. ,,En ook toen zaten we in een lockdown. Maar wij merkten dat de boom gewoon een beetje licht gaf in de duisternis. Mensen namen echt de tijd om een wenskaartje te schrijven en op te hangen.’’
  En dat daar bijzondere wensen tussen zaten, herinnert Jongman zich nog maar al te goed. ,,Twee kleine kinderen schreven een briefje waarop stond dat ze wensten dat papa en mama weer bij elkaar zouden komen.”

  VERBETERING
  DenkTank Breed kan niet alle wensen in vervulling laten gaan, maar bekijkt wel of er wensen tussen hangen die voor verbetering in de wijk kunnen zorgen. Verbinding en gezelligheid in de buurt is iets waar veel meer buurtbewoners zich voor inzetten. Wilhelmien en Clemens Mulder organiseren bijvoorbeeld al flink wat jaren een kerstborrel voor hun buurtjes. ,,Lekker met een heksenketel glühwein, hapjes en een vuurkorf”, vertelt Wilhelmien.

  Sinds een aantal jaar zetten ze in het parkje van Het Kasteel ook een kerstboom neer waarvan de versiering elk jaar uitbundiger wordt. ,,Deze kerst hebben we helaas geen buurtborrel, maar is onze boom wel een blikvanger in de wensbomenroute’’, vertelt Wilhelmien trots. En hoewel de route pas net geopend is hangen de eerste handgeschreven wensen al in de boom.


  Foto: © Esther Heijboer

  René van Kooten
  Voor de opening van de wensbomenroute had DenkTank Breed oorspronkelijk eigenlijk een klein feestje in gedachten. Door de nieuwe coronamaatregelen kon dit ineens bijna niet doorgaan. Maar een ludieke actie voor de bewoners van woonzorgcentrum Talma Borgh en Philadelphia Zorg aan de Houttuinen-Oost mocht wel. De bewoners werden – tot hun grote verrassing – getrakteerd op een mini-optreden van zanger René van Kooten.
  In de binnentuin van Talma Borgh genieten bewoners – gehuld in dikke jassen tegen de kou – van het optreden. Gelokt door de gitaarmuziek gaan ook op balkons deuren open en komen bewoners af op de onverwachte maar broodnodige gezelligheid. Ook Van Kooten voelt het belang van samenzijn en verbinding en sluit zijn optreden af met de klassieker van Nick & Simon Pak Maar M’n Hand. Van Kooten: ,,Want laten we, omdat het nu in het echt niet mag, in gedachten elkaars hand vastpakken om zo toch liefde en aandacht door te geven.’’
  De wensbomenroute is te bewandelen tot 6 januari 2022. Meer informatie over de route, de bijbehorende letterspeurtocht en de kerstbingo voor kinderen is te vinden via https://denktankbreed.wordpress.com/

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.