Perspresentatie 09-09-2020 Brigitte & René doen het samen

Home Forums Nieuws & Media RENÉ VAN KOOTEN Nieuws Perspresentatie 09-09-2020 Brigitte & René doen het samen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #4440
  Marijke Stuurman
  Sleutelbeheerder


  Fotos: Monique Hoffmann

  Er was vandaag (09-09-2020) een perspresentatie van “Brigitte Heitzer en René van Kooten doen het samen” in Utrecht. Na een (niet zo ) korte inleiding van René werd de aanwezige pers getrakteerd op 4 songs uit het programma.

  Voor de muzikale begeleiding tekenen Bernd van den Bos (vleugel) en Ingmar Spaaij (pedal steel, hamonium, gitaar en meer). Er zijn diverse nummers bewerkt qua muziek, maar soms ook qua tekst. Voor René en Brigitte is muziek iets wat verbindt. Muziek zit in alles: vroeger, herinneringen, kinderen, vriendschap, liefde, verdriet…

  Op Instagram en Facebook kunnen mensen hun verhaal aan ze kwijt en zij zullen deze – waar mogelijk – verwerken in de voorstelling. Daardoor is geen enkele voorstelling in deze tour hetzelfde. Er kunnen verzoekjes ingediend worden, mits ze vergezeld zijn van een (goed) verhaal, want momenteel maakt iedereen ‘bijzondere’ gebeurtenissen mee zoals bv. thuis onderwijs geven, mensen niet kunnen zien of bezoeken, enz.

  Ze willen (musical)liedjes niet spelen zoals ze zijn, maar bewerkt en hebben ook de hulp ingeroepen van Zjon Smaal die enkele hertalingen gemaakt heeft voor deze voorstelling. Een voorbeeld is “A whole new world” uit Aladdin, want HOE ga je zoiets spelen op 1,5 meter afstand…?

  Corona zal uiteraard ter sprake komen, maar het mag niet overheersen, want het wordt een gevarieerde voorstelling met een lach en een traan. Luchtig en ludiek zijn de trefwoorden. “Let the music do the talking”

  Brigitte Heitzer en René van Kooten doen het sámen is met maar liefst 64 voorstellingen te zien vanaf 17 sept. 2020 t/m 28 januari 2021. Op 17 september wordt de spits afgebeten in Goirle.
  Voor de complete speellijst, zie: http://www.impactentertainment.nl/voorstelling/…_rene_doen_het_samen

  Videobeelden van de getoonde nummers:

  On the road again:

  Mag het even over:

  Alles vervaagt:

  Jank niet, ’t is maar quarantina

  Compilatie (met de inleiding van René):

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.