Walk of Fame Rotterdam 2008-2022

Home Forums Nieuws & Media RENÉ VAN KOOTEN Media Walk of Fame Rotterdam 2008-2022

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #4934
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  Op 28 november 2008 drukte René van Kooten zijn handen in het beton voor een tegel in de Walk of Fame in Rotterdam.

  Onderstaand foto’s van de vervaardiging en plaatsing van de tegel. Na de afdruk bleek – voor René onverwacht – dat er ook een tekst op de tegels moest komen. In deze periode speelde hij de rol van Jean Valjean in Les Misèrables, dus daaruit was al snel een passende tekst voor de tegel verzonnen.


  Voor een verhuizing van de ‘sterrenstoep’ van de Schiedamsedijk naar het Metroplein bij Ahoy in 2014 zijn 60 tegels voorzien van een coating. Bij een aantal daarvan is die toplaag door weersinvloeden losgeraakt, de tegel van René bleek toen nog in redelijke staat.

  Omdat het in 2014 d.m.v. stemmen mogelijk was om bepaalde tegels wel/niet mee te verhuizen zijn we via deze website een actie gestart met als resultaat dat de tegel van René mee mocht naar de nieuwe locatie. Wat een leuke overwinning.

  De Stichting Walk Of Fame is echter in 2021 op zoek gegaan naar wederom een nieuwe locatie en het formaat van de tegels past niet in het ontwerp voor de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Er werd,  samen met de ondernemersvereniging van de West-Kruiskade, onderzocht of de Sterrenstoep paste in deze winkelstraat. Ook ondernemers van de Schiedamseweg en omgeving hadden interesse voor de Walk Of Fame tegels. Omdat de verhuizing geen financiële steun kreeg van de gemeente werd er getracht via o.a. sponsoring en crowdfunding alle tegels te verhuizen. Dit bleek tot op heden helaas niet haalbaar – de actie loopt nog steeds –  en derhalve zullen er enkele tegels niet meer terug te vinden zijn in het straatbeeld.

  Helaas zal de tegel van René ook verdwijnen uit het stadsbeeld.

  De Havenloods besteedde er een artikel aan. Daarin is o.a. te lezen dat René zelf eigenaar zal worden van zijn tegel… :yes:

  Zie: https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/40409/waar-moeten-de-rotterdamse-sterren-naartoe-

  Meer informatie over de (sponsoring e.d. van de) tegels is te vinden op walkoffame.nl

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.