[YouTube] Sophia’s Songfestival 22-05-2021

Home Forums Nieuws & Media RENÉ VAN KOOTEN Media [YouTube] Sophia’s Songfestival 22-05-2021

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #4899
  Marijke
  Sleutelbeheerder


  In aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2021 in Nederland hadden Sophia TV & Evenementen, Stichting Muziekids en Stichting Gilat de handen ineengeslagen om dit jaar Sophia’s Songfestival te organiseren in de tuin van het Sophia Kinderziekenhuis. Deze songfestivalspecial was ook live te volgen voor de ernstig zieke kinderen in de ziekenhuizen in Groningen, Utrecht, Den Haag, Leiden, Amsterdam, Maastricht en Nijmegen. Ook andere geïnteresseerden konden dit evenement (live of alsnog) bekijken via YouTube. Zes kinderen die het afgelopen jaar met een ernstige ziekte geconfronteerd zijn namen het tegen elkaar op in deze speciale junioren competitie.

  Voor deze zangwedstrijd bestond de jury uit René van Kooten (musicalacteur), Lakshmi (zangeres) en YouTuber Frank “Slotta”van der Slot en ook was er medewerking van Dennis Willekens. Aan het einde van de middag werd de winnaar bekend gemaakt.

  Jair Eisenmann, de oprichter van Stichting Gilat: ‘Ons team doet er echt alles aan om de kinderen op te vrolijken in deze moeilijke coronatijd. Met hulp van deze artiesten en de ziekenhuizen brengen we het Eurovisie Songfestival tot aan het ziekenhuisbed van deze ernstig zieke kinderen.

  De stichting verzorgt interactief kindertheater in academische ziekenhuizen. Vanwege COVID-19 liggen de voorstellingen in de ziekenhuizen helaas stil. ‘Gelukkig kunnen we wel online doorgaan. Zaterdag keerden we speciaal voor het Eurovisie Songfestival terug naar het Erasmus MC Sophia in Rotterdam. Maar we kunnen niet wachten tot we straks wekelijks terug kunnen keren naar de ziekenhuizen. Niet alleen omdat we alle kinderen weer ‘echt’ willen zien en blij maken, maar ook omdat we binnenkort kunnen uitbreiden naar nieuwe ziekenhuizen’ besluit Eisenmann.

  De stichting is vernoemd naar Eisenmanns dochter Gilat, die het grootste deel van haar leven in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Ruim tien jaar geleden is ze overleden

  Na de zangwedstrijd volgde er ook nog optredens, o.a. van René van Kooten met “Soldier On” (m.m.v. Ingmar Spaaij). Voor een registratie van dit evenement zie onderstaande video:

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.