ZODIAC de musical

Home Forums MUSICALS ZODIAC de musical ZODIAC de musical

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #4718
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  ZODIAC, de musical
  Een actueel verhaal dat verbindt, verwondert en vragen stelt.

  Het jaar 2031. Onze planeet is er slecht aan toe. Het universum heeft de mensheid opgegeven en daagt de dappere Boogschutter uit om naar de aarde af te dalen. Zijn opdracht? De vier elementen, VUUR – AARDE – LUCHT – WATER, terugvorderen op de mens. Avontuurlijk als hij is, twijfelt Bo geen moment. Daar aangekomen ziet hij de wereld al snel met andere ogen. Hij valt van de ene verwondering in de andere en komt voor een moeilijke keuze te staan. Wat doe je als de wereld in brand staat? Welke uitdagingen ga je samen met je nieuwe bondgenoten aan, welke ga je uit de weg? Lukt het Bo om de planeet en de mensen waarvan hij is gaan houden, alsnog te redden?
  Laat je meeslepen in een weergaloos theaterspektakel vol muziek, dans en technisch vernuft, in het meest hemelse theater van Nederland; de iconische Koepel in Breda.  Een voorstelling vol spanning, humor en een gezonde dosis romantiek – want je kunt een planeet wel redden, zonder liefde is hij alsnog reddeloos verloren.

  Bij de start van de – coronaproof – repetities mocht hoofdrolspeler Samir de taart aansnijden. De hele cast van ZODIAC de musical werd op dezelfde dag bekend gemaakt. Multitalent Samir Hassan gaat schitteren als Bo, de jonge Boogschutter, die door de dierenriem naar de aarde wordt gestuurd om de vier elementen terug te halen. Maar daar ontmoet hij Evi, de dochter van de secretaris-generaal… En niet alleen Evi, maar ook Boris en Matthews, Parel en Vlinder, Teller en Tox en nog vele anderen.
  Samir: ‘In het verhaal van ZODIAC de musical wordt mijn personage de Boogschutter naar de aarde gestuurd om de vier elementen, aarde, water, lucht en vuur, terug te halen. Maar dan ontmoet hij de mooie Evi, de dochter van de secretaris-generaal. Ik vind het een bijzonder verhaal, omdat het zo ontzettend bij deze tijd past. Hoe gaan we eigenlijk met onze planeet én met elkaar om? Toepasselijker kan bijna niet.’

  De cast is een mooie mix van ervaren acteurs en aanstormende talenten. Meer informatie over de cast vind je hier: https://www.zodiacdemusical.nl/de-cast/


  Mini pers-event

  Het pers-event moest noodgedwongen kleiner aangepakt worden i.v.m. de corona-pandemie en daarom besloot men op 21 januari vooral regionale media uit te nodigen. Verspreid over De Koepel stonden producent Peet Nieuwenhuijsen, regisseur William Spaaij en hoofdrolspelers René van Kooten en Dominique de Bont.

  In tijd voor Max werd een prachtig lied uit de musical gepresenteerd door René van Kooten en (zijn dochter uit Zodiac:) Dominique de Bont. Het veelbelovende voorproefje:

  Oorspronkelijk zou op 1 mei 2021 de eerste Try Out plaatsvinden. Afhankelijk van de beslissingen van de regering zal deze datum doorgang vinden óf verschoven worden. Voorlopig zijn de tickets in mei daarom momenteel niet meer te koop, maar is het wel mogelijk om tickets te kopen voor de maanden Juni en Juli 2021.

  Het persbericht over de gang van zaken:
  Een veilig bezoek aan De Koepel

  Er is straks meer dan voldoende ruimte op de indrukwekkende tribunes in de dertig meter hoge Koepel. Via de social distancing tool is afstand tot andere bezoekers gewaarborgd. De vier tribunes hebben ieder een eigen ingang met horeca- en toiletvoorzieningen. Daarnaast worden er speciale ventilatoren geplaatst. We houden hierbij steeds de actuele richtlijnen in de gaten.
  Mochten er in verband met de actuele richtlijnen voorstellingen verschoven moeten worden dan hanteren we een coulant ticketbeleid.
  Voor tickets en info hierover zie: https://www.zodiacdemusical.nl/tickets/

  #4726
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  ZODIAC PERSPRESENTATIE 23-04-2021


  Perspresentatie ZODIAC de musical
  23-04-2021

  In de Koepel in Breda vond de perspresentatie plaats van ZODIAC, de musical. Na ontvangst werden de aanwezigen onderworpen aan een Corona-sneltest en na het ontvangen van de negatieve (dus in dit geval positieve) uitslag mocht iedereen de Koepel betreden. De enthousiaste cast had niets teveel gezegd… just WOW!!

  De Koepel is immens en indrukwekkend. Alle tribunes zijn inmiddels opgesteld en in het midden staat een vast podium met 2 draaischijven er in. De ronde zaal is met 4 tribunes verdeeld in de 4 elementen (Vuur, Aarde, Lucht, Water) en er is een gedeelte ingericht voor het orkest wat LIVE zal spelen tijdens de voorstelling.

  Foto’s © Monique Hoffmann van Musical Nieuws

  William Spaaij (regisseur) heette iedereen van harte welkom en zijn stem galmde door het geheel. Hij vertelde o.a. dat Zodiac de musical een actueel verhaal is dat verbindt, verwondert en vragen stelt en zich afspeelt in het jaar 2031. Onze planeet is er dan zó slecht aan toe dat de sterrenbeelden de mensheid opgegeven heeft. Hoofdrolspeler Bo (de Boogschutter) komt als mens naar de aarde en heeft de uitdaging om de 4 elementen van de planeet en de mensen waarvan hij is gaan houden te redden van de ondergang. Hij ziet hoe de mensen omgaan met de elementen met liefde, angst en pijn en is onder de indruk van de emoties die hij zelf nooit kende. Het verhaal bevat spanning, humor, romantiek, prachtige zang en een visueel spektakel waarbij ook gebruik gemaakt wordt van drones. Het is een volledig nieuwe musical die nog nergens te zien was. William noemde Zodiac “Een ode aan het mens-zijn” en bedankte de vele mensen die dit mogelijk maakten, waaronder bv. technisch producent Michiel van der Zijden, choreograaf en rechterhand Stanley Burleson, scriptschrijver Dick van den Heuvel, componist Jeroen Sleyfer die de geheel nieuwe muziek componeerde en tot slot Peet Nieuwenhuysen die 30 jaar geleden al begon met het basisidee om over de horoscoop iets moois te maken en dit na al die jaren werkelijkheid ziet worden in dit spektakel.
  Na deze inleiding was het tijd voor de presentatie die we vandaag te zien zouden krijgen: voor de allereerste keer een sneaky peak van de licht/projectie-show van Zodiac de musical.
  Helaas was er vandaag geen optreden met zang, waar we op hoopten, maar het geheel was evengoed indrukwekkend. Na de demonstratie was er tijd ingeruimd voor het nemen van foto’s van de cast en er werden interviews afgenomen met de diverse castleden. René wilde ook maar al te graag vertellen waarom we allemaal dit spektakel moeten gaan zien op deze unieke locatie. Onderstaand een impressie van de presentatie en René aan het woord:


  Video: Marijke Stuurman

  Het lag in de planning om op 1 mei te starten met deze musical, maar gezien de richtlijnen i.v.m. de Corona pandemie zal dit helaas niet gaan lukken. Zodra het sein op groen staat – de hoop is half mei – zullen de voorstellingen direct beginnen, want iedereen is er in Breda dan helemaal klaar voor. De kaartverkoop voor Juni en Juli is sowieso open en iedereen die op een eerdere datum gereserveerd heeft ontvangt t.z.t. nog bericht wanneer er voor het eerst gespeeld mag worden.
  Voor meer info en tickets zie: https://www.zodiacdemusical.nl

  Foto’s © Monique Hoffmann van Musical Nieuws

  #4806
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  ZODIAC BEZOEK IN JUNI 2021 (EN DAARNA…)


  Een persbericht van Zodiac de musical:
  PROOSTEN & NAPRATEN BIJ ALLE JUNI-VOORSTELLINGEN

  Om te vieren dat we open mogen en eindelijk weer die vibe van het publiek kunnen gaan voelen, proosten we hier graag samen met onze eerste bezoekers op. Bij alle voorstellingen in juni staat er voor iedereen een welkomstdrankje klaar. En dat is nog niet alles, onze regisseur William Spaaij, of een van de acteurs, vertelt je na afloop graag iets meer over het bijzondere productieproces van deze voorstelling. Wacht dus niet langer en bestel nu snel je tickets!

  Tijdens de laatste repetities waren er wel eens 2 van de 4 tribunes voor een kleine kwart gevuld, met het eigen team en een paar partners. Maar die echte publieksreacties, daar heeft de cast zo’n behoefte aan. Waar volgt er een lach, waar voel je de spanning, wanneer valt er een applaus? Bovendien willen we nu met z’n allen zo graag ervaren hoe het is, met een groot publiek in die enorme Koepel. Het voelde tot nu toe al intiemer dan we hadden verwacht, maar toch ook nog wat verloren, met maar zo’n klein deel van die grote tribunes gevuld. Hoe is dat met een vollere zaal?

  “Bij de laatste repetitie viel alles op zijn plek,” blikt William terug. “Het was een magisch gevoel: de choreografie tussen acteurs en drones, het live orkest in die bijzondere ruimte en de verbinding tussen spel op het podium en projecties op het Koepeldak. Hier hebben we zo lang naartoe gewerkt. Het mooiste was dat de cast er nog eens een schepje bovenop deed en me liet zien dat ze er echt zo klaar voor zijn om voor publiek te gaan spelen.”

  Het betekende datzelfde weekend, na de versoepeling van de maatregelen, flink wat wikken en wegen van openingsscenario’s, zie hierover ons eerdere bericht. We kozen toen vol overtuiging voor zo snel mogelijk openen, voor 600 man (met sneltest) in plaats van 250 (zonder). Vervolgens was het de afgelopen week natuurlijk behoorlijk spannend wat ons publiek gaat doen. Producent Peet Nieuwenhuijsen: “Het goede nieuws is dat de kaartverkoop heel lekker gaat, er zijn inmiddels al ruim 10.000 kaarten verkocht! Een kleine tegenvaller, althans voor ons, is dat de animo voor de eerste weken iets minder hoog lijkt. Terwijl we dus zo graag voor dat grotere publiek van start gaan.”

  Door reacties te peilen hebben we een vermoeden dat de terughoudendheid vooral met het sneltesten te maken heeft. We waren op basis van pilot-events en onderzoeken optimistisch over de testbereidheid, maar verkleint die dan bij een voorstelling die langer speelt? Je wilt als bezoeker best wel zo’n gratis test laten doen om naar ZODIAC de musical te komen, maar bespaart je mogelijk toch liever die moeite als het waarschijnlijk binnenkort al zonder kan.

  Maar wat als je ons gevoel hierover kent? Waarom we het liefst deze maand al voor grotere aantallen gaan spelen? Dat dit niet alleen draait om financiële (on)haalbaarheid, maar vooral om die vibe en feedback van een groter publiek samen gaan beleven!

  Kortom, we zouden het zó fijn vinden als je toch van plan bent om te komen, dat je ons dan gaat verblijden met een bezoek aan een van de eerste voorstellingen. Als dank voor jouw testbereidheid bieden we je bij de voorstellingen in juni een bijzonder welkomstdrankje aan. Én na afloop krijg je in een vraaggesprek met regisseur, producent of cast een uniek kijkje achter de schermen.

  #4814
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  ZODIAC TRY OUT 18-06-2021

  ZODIAC ging van start. Ein-de-lijk mocht het publiek mee komen genieten tijdens de Try Outs. Helaas was “testen voor toegang” (nog) noodzakelijk, maar we hadden het “stokkie” er graag voor over. Na lange tijd mochten we weer een heerlijk avondje uit naar het theater. Zowel de cast en crew als het publiek waren daar heel blij mee. Vanavond waren er ca. 400 mensen aanwezig die het “stokkie” voor lief hadden genomen en van Zodiac kwamen genieten.

  Bij de entree werden de QR-codes gecheckt en de entreebewijzen. Elke tribune (water, aarde, vuur, lucht) heeft een eigen ingang, dus met het mondkapje op kan iedereen coronaproof plaatsnemen. Vrije stoelkeuze, dus je kan zelf een zitplaats uitzoeken (met 2 stoelen ruimte tussen elk  gezelschap).

  Voor aanvang staan de mensen van de “administratie” het publiek in de gaten te houden. Ze staan je allemaal streng aan te kijken, alsof je iets fout doet, en spreken je soms ook aan. In eerste instantie komt dat nogal vreemd over, tot je de clou doorhebt. Het hoort er allemaal bij…! :yes:

  De voorstelling begon, de leden van de administratie spoedden zich naar achteren en de cast verschijnt als sterrenbeelden om te bespreken wat ze met de Aarde aan moeten, omdat ze deze planeet op willen heffen gezien het feit dat de mensheid er niet goed mee omgaat. De Boogschutter (Bo) wordt uitverkoren om de vier elementen (water, vuur, lucht en aarde) op te halen alvorens de aarde op te heffen.

  Bo is nooit een mens geweest en loopt tegen allerlei aardse zaken op die hem verbazen en waar hij de nodige vragen over heeft. Het blijkt dat hij met z’n andere blik op alle zaken een hele andere invalshoek heeft qua verklaringen van bv. vuur en water en daarmee zet hij de mensheid ook aan het denken om ervoor te zorgen dat ze anders met de normale zaken uit het leven omgaan.

  Het verhaal is nieuw, evenals de technische snufjes en de locatie en regisseur William Spaaij heeft zich duidelijk laten inspireren door andere musicals, want af en toe deden bepaalde scènes ons aan voorgaande mooie producties denken. De geprogrammeerde drones zijn een hele leuke aanvulling en er wordt heel goed gebruik gemaakt van de bijzondere ruimte van de koepel. Hele mooie projecties op het plafond en soms kom je ogen tekort omdat de cast zich op de lange ronde rijen met de (voormalige) cellen bevind en je zoekt wie er op dat moment aan het zingen is. De samenzang is ook echt zó mooi! De solisten zijn ook erg goed gecast. Er is prachtige zang, mede dankzij de akoestiek in de koepel en het live orkest. Helaas is de akoestiek soms met de gesproken gedeeltes een nadeel omdat je niet alles even goed kan verstaan. De castleden die aan de buitenkant van het ronde toneel stonden (vlak voor het publiek op de voorste rijen) zongen op zulke moment niet live, maar playbackten de teksten. Dit zal waarschijnlijk met de veiligheid i.v.m. corona te maken hebben, maar het was een vreemde gewaarwording om mee te maken.

  René is goed gecast als secretaris-generaal en de vader van Evi. Ondanks de hitte in de koepel kregen we van de solo tussen Frederik en Evi toch kippenvel, zó mooi.

  Ondanks de belofte dat het koel zou zijn in de koepel was dit niet het geval. Door het uitzonderlijke warme weer was het ook in de koepel vrij warm en dat was goed te zien aan de spelers. Ze leverden geen seconde aan enthousiasme in, maar het zweet stond bij iedereen op het voorhoofd en de rug, het was echt afzien voor ze. Ze speelden en dansten echter onverminderd door en moesten vaak het toneel op en af, via de trappen. Er was geen pauze, er werd 2 uur lang aan één stuk door gespeeld, wat met deze hitte wel een nadeel was. Respect voor deze mensen, ze hebben enorm doorgepakt en een hele goede Try Out laten zien.

  We hadden bij het boeken lukraak “Water” gekozen als tribune en dat bleek m.b.t. het optreden van René de beste keuze, wat een mazzel. Helaas bleef hij bij slotapplaus nogal ver van deze tribune af, maar tijdens de voorstelling was deze tribune de beste keuze. Er wordt sowieso veel “rond” gespeeld, er zijn geen tribunes waar je het geheel niet goed kan zien.

  Als bonus i.v.m. het testen voor toegang kregen we vooraf allemaal een consumptie (die mee mocht de zaal in) en achteraf beantwoordde William Spaaij enkele vragen uit het publiek. Er werd daar ook verteld dat het datacenter getroffen was door de bliksem. De cast had zich uiteraard gelijk naar de verfrissende douches gehaast, ze hadden vanavond alles gegeven en daar waren we heel blij mee. We hebben genoten!

  Na afloop – en een frisse douche – werd van René een interview afgenomen voor TV Brabant. Dit duurde echter zo lang dat we niet op hem gewacht hebben om het nog met elkaar over de voorstelling te hebben, wat al bijna een traditie te noemen is na een Try Out. We hadden graag de nodige complimenten uitgedeeld en uitgesproken hoe wij het als publiek ervaren hadden, maar ter plaatse kwam dit er vanavond niet van. Ze mogen allemaal trots zijn op het gebodene. We hebben een indrukwekkende en fijne avond uit beleefd.
  Op maandag 5 juli 2021 gaat Zodiac zijn première beleven en ze zijn er helemaal klaar voor.

  Slotapplaus Zodiac:

  #4815
  Karen
  Bijdrager

  Fijn, zo’n eerste verslag van Zodiac. Ik had al eerder gelezen, dat de tekst van de liedjes soms niet goed verstaanbaar is, op zich jammer maar wel begrijpelijk in zo’n grote en hoge ‘zaal’. Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal uiteindelijk geworden is, na een soort voorproefje/pilot 2 jaar geleden in het Planetarium van Artis.

  Wat mij wel opvalt, is dat ze zo rennen bij het slotapplaus, helemaal dat laatste stukje… als het zo warm is, loop dan wat rustiger naar die uitgang ;-)

  Op naar de première, ik hoop dat ze een mooie, lange speelperiode zullen hebben, dat verdienen ze wel!

  #4817
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  PREMIERE ZODIAC 05-07-2021

  Op maandag 5 juli 2021 was het zover: de lang verwachte première van Zodiac de musical. Buiten werd het publiek al verwelkomd door 4 gekleurde lopers en 4 dames in schitterende kostuums die de 4 elementen uitbeeldden: Water, Vuur, Lucht en Aarde. Ze stonden elk voor de ingang met hun eigen element. Een prachtig schouwspel.

  Testen voor toegang was gelukkig niet meer nodig en op de tickets stond alleen de tribune (water, vuur, aarde of lucht) en het personeel plaatste iedereen. Telkens per gezelschap en dan stoelen ertussen vrij houden. Eigenlijk kan je het op alle tribunes goed zien, maar onze voorkeur heeft toch “Water” i.v.m. het beste overzicht op alles (en René) haha.

  Voor aanvang hebben we de toi nog uit kunnen reiken aan René. Hij kreeg o.a. het boek Als je naar de aarde komt, wat erg toepasselijk was i.v.m. de voorstelling 😊 Gelukkig kon René even tijd vrijmaken, want achter de schermen was er nogal wat stress i.v.m. de première, maar het bleek zo’n fantastische show dat ze achteraf niet zo gespannen hoefden te zijn.

  Iedereen kreeg vooraf een gratis drankje aangeboden, wat mee mocht de zaal in. Er is geen pauze, dus ze spelen 2 uur achter elkaar door. De leden van de ‘administratie’ lopen voor aanvang door de zaal en ze zijn een grappige aanvulling, maar o wee als je je telefoon nog aan hebt staan. “vliegtuigstand!” roepen ze naar je. En als je je phone dichtdoet “Dat was maar net op tijd!” haha

  Het was ook deze keer erg warm in de zaal. Aan de spelers was dat ook weer te zien, de koppies waren kletsnat van de inspanning en sommigen hebben echt een warm kostuum wat het nog eens extra pittig maakt. Zo heeft Dennis Willekens (de poortwachter) een wollen jas aan en een pruik op, de vluchtelingen hebben een warme deken als cape en René heeft een overhemd, gilet én colbertjasje aan. Qua spel leverde niemand iets in, maar wat zullen ze afgezien hebben. Respect.

  De voorstelling liep wederom als een trein. Er is hard gerepeteerd en dankzij de Try Outs voor publiek werden de puntjes op de i gezet. Ze speelden heel toepasselijk de sterren van de hemel. Tussendoor was er af en toe applaus (de voorstelling biedt daar tussendoor niet zoveel ruimte voor), maar toen Vlinder danste en de drones als een vlinder in de lucht boven haar dansten barstte de zaal spontaan los in een enorm applaus. Kippenvel ondanks de hitte, het was echt een lust voor het oog. Helaas viel er één drone uit de lucht en die viel in stukken op de grond. Een lid van de ‘administratie’ ruimde het snel op, zodat niemand erover kon vallen.

  De (hoofd)rollen zijn geweldig gecast. Iedereen past heel goed in het plaatje en de stemmen zijn erg goed. De rol van Frederik past René ook als een op maat gemaakt jas, we hebben er erg van genoten. Over (de pasvorm van) de kleding van de cast zijn wij af en toe niet zo te spreken, maar smaken verschillen. Soms is het ook zonde dat de ronde koepel voor een enorme galm zorgt, dat gaat af en toe ten koste van de verstaanbaarheid van de tekst. En er is véél tekst. Om het verhaal goed te begrijpen moet je echt focussen, maar er is zó veel te zien in, om en bovenin de zaal dat je af en toe oren en ogen tekort komt. De projecties bovenin de koepel zijn ook prachtig gemaakt. Tijdens een ‘vergadering’ zie je ook bovenin de koepel heel verrassend andere bekende (musical)koppies voorbij komen (Stanley Burleson, Wim Van Den Driessche, Cystine Carreon en Doris Baaten). Van de samenzang van de grote ensemble-groep konden we ook geen genoeg krijgen, het klinkt met elkaar zó mooi.

  Na het slotapplaus kwam Steven Roox het toneel op en vroeg de aanwezigen om te blijven zitten en te wachten op de cast die van de trap zou komen. De pers verzamelde zich hutje-op-mutje onderaan de trap en met het glas prosecco in de hand werd er door het publiek getoast op de zeer geslaagde première. Na de trap spoedde René zich eerst even naar z’n (oudste) dochter, die met haar moeder ook bij de première aanwezig was. Daarna was er tijd voor de pers, die zich ook op René stortte. De drukte na afloop was in de erg warme koepel i.p.v. buiten en was verre van corona-proof, maar niemand scheen er mee te zitten. Voor aanvang waren er prachtige programmaboeken uitgedeeld aan de genodigden zodat iedereen thuis nog heerlijk kon nagenieten van deze mooie voorstelling.

  Zodiac is een zeer geslaagde show, beslist de moeite waard om te gaan bekijken. De locatie, het verhaal, de cast, de live muziek. Overal is goed over nagedacht en heel mooi uitgewerkt.
  Mis het niet!

  Video van de slotscène/slotapplaus en de premièretrap:

  Foto’s: Wilke Schot
  Video en verslag: Marijke Stuurman

  #4836
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  ZODIAC-NIEUWTJES

  Inmiddels zijn de maatregelen i.v.m. corona versoepeld.
  Er mag weer meer, er volgde dan ook een fijn persbericht i.v.m. de voorstelling:

  Vanaf 26 juni voor 600 man, zonder testen!

  De overheid houdt ons lekker aan het werk, maar de scenario’s die we uit mogen werken worden wel steeds beter. Vanaf 26 juni kunnen we kiezen voor 1,5 meter zonder testen of voor maximale capaciteit met testen. Dus voor 600 of voor 1400 man publiek. Gezien de toch wat tegenvallende testbereidheid bij onze eerste voorstellingen blijven we vanaf 26 juni open voor 600 man publiek, maar vanaf dan dus wel zonder testen!

  Dit goede nieuws belooft, samen met de eerste lovende reacties, veel moois voor de komende tijd. De cast heeft de flow in ieder geval lekker te pakken. Je ziet ze nog steeds wat finetunen, nog vertrouwder raken met elkaar én met alle technische snufjes, maar het publiek was zeker onder de indruk van het niveau dat de eerste try outs al hadden.

  Een kleine greep uit de vele reacties: ‘Indrukwekkend / ge wel dig / magisch / chapeau / weergaloos / cadeautje.’ En uit de vele aanraders: ‘Je MOET deze ZODIAC de musical echt zelf gaan bekijken / ga er naar toe nu het ( weer ) kan / ik zou het wel willen schreeuwen, hoe gaaf deze musical is, een must-see.’ Met als (niet geheel willekeurige 🙂 ) afsluiter: ‘Als je de kans hebt: koop kaarten!!’

  * * * * *
  En dan hebben we hier nog een hele enthousiaste quote van René: :good:

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


  Bastiaan Ragas beklimt in Breda na 12 jaar weer het podium van een grote musical

  BREDA – Bastiaan Ragas heeft één van de hoofdrollen in de musical Zodiac bemachtigd. Hij heeft de rol van Frederik overgenomen van René van Kooten. Het is voor Ragas twaalf jaar geleden dat hij op het podium stond in een grote musical.

  “Ik ben enorm vereerd dat ik deze imposante rol met René mag afwisselen. Het verhaal van ZODIAC de musical is actueler dan ooit en hoop zeker iets meer bewustzijn over de toekomst van onze aarde te creëren. Maar ik wil vooral het publiek een prachtige show en theaterervaring laten beleven en dat is ZODIAC zeker”, aldus Bastiaan Ragas.

  In 2002 waren de kaarten net iets anders geschud, toen nam René de rol van Bastiaan over in Aida de Musical omdat Ragas een rol ging spelen in de musical 3 Musketiers. René: “Nu zijn na al die jaren de rollen omgedraaid. Ik ben ervan overtuigd dat hij de rol van Frederik op zijn eigen fantastische manier gaat spelen.”

  Zodiac is te zien in de Koepel van Breda. De musical brengt verschillende actualiteiten naar voren. Zo spelen thema’s als duurzaamheid en bewustwording een grote rol in ZODIAC. In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van 360 graden projecties en drones.

  #4837
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  Het ziet er naar uit dat er een flinke verlenging aankomt van ZODIAC de musical.
  Er is een auditie-oproep geplaatst waarin sprake is van een speelperiode t/m 9 januari 2022 (en wellicht zelf nog langer…)

  *Op 26 september 2021 is de laatste speeldatum van René als Frederik. Na deze datum gaat hij repeteren voor Titanic, de musical.
  Op 5 november speelt hij de eerste Try Out van Ttanic (in de rol van Thomas Andrews, de ontwerper van het schip), de première van Titanic is op 22 november 2021 en aan zo’n grote voorstelling gaan gemiddeld ook zo’n 6 weken repeteren vooraf.

  #4861
  Marijke
  Sleutelbeheerder

  ZODIAC FAILLIET VERKLAARD :cry:

  Op 1 oktober verscheen er een triest persbericht dat niemand wilde
  (en bijna niemand aan had zien komen)…


  Foto ©Brunopress

  Zodiac de Musical is failliet en stopt per direct

  Zodiac de Musical gaat faillissement aanvragen. De voorstellingen in de voormalige Koepelgevangenis in Breda stoppen daarom per direct, is te lezen op de website van de musical. Een woordvoerder bevestigt het nieuws aan het ANP.

  De coronacrisis heeft ‘te veel impact’ gehad. ‘Waardoor we ondanks vele inspanningen onze prachtige productie niet langer kunnen draaien. De impact op cast, crew, partners en leveranciers is groot’, luidt het bericht op de website.

  Eind vorige maand werd Zodiac de Musical nog verlengd tot en met januari. Met mensen die kaartjes hadden, wordt nog contact opgenomen. ‘Vanaf dinsdag informeren we verder, waaronder boekers van kaartjes.’

  De musical, die in juli in première ging, gaat over de twaalf sterrenbeelden. De voorstelling speelt zich in de lucht af; door de ronde zaal en hoogte van de koepel worden bezoekers aan alle kanten door het verhaal omgeven. De hoofdrollen werden gespeeld door onder anderen Samir Hassan en René van Kooten. William Spaaij heeft Zodiac de Musical geregisseerd.

  En zo kwam er een triest einde aan de musical waarin zoveel geld en energie was gestoken. Als eerste opende zij de voorstellingen na de corona-pandemie, met inachtneming van de strenge maatregelen, zodat men toch weer kon gaan genieten in het theater. Het mocht helaas niet baten. De geplande première met de nieuwe cast – waaronder Bastiaan Ragas in de rol van Frederik – werd nu een paar dagen voor de streefdatum afgeblazen, heel triest voor alle betrokkenen… :-(

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.